Super trots zijn wij op onze collega.

Voorzitter SCVK Richard van Riel Koninklijk onderscheiden!

Burgemeester Sacha Ausems van de gemeente Waalwijk heeft Richard van Riel zaterdagmiddag 21 september de versierselen opgespeld, die behoren bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van de tweede editie van Theater Taptoe Waalwijk die zaterdag plaatsvond tegen de achtergrond van het prachtig uitgelichte Huis van Waalwijk. Uiteraard was ‘zijn’ Exempel aanwezig en trakteerde Richard en de aanwezigen op gevoelige maar ook feestelijke klanken.

Richard heeft deze onderscheiding naast diverse sociale en maatschappelijke projecten mede ontvangen voor zijn grote verdiensten voor de mars en showwereld in Nederland. Zo is Richard de geestelijk vader van Taptoe Waalwijk waar een nieuw concept is geïntroduceerd, nl een theatertaptoe. In dit concept staat de traditionele taptoe centraal en is verder compleet gemaakt met nieuwe elementen zoals theater acts, zang en dans. Naast zijn jarenlange activiteiten voor Drumfanfare Exempel heeft Richard, met zijn creatieve geest en onmetelijke enthousiasme, als voorzitter van de SCVK persoonlijk gezorgd voor diverse mooie nieuwe initiatieven en evenementen. Concrete voorbeelden hiervan zijn het cadeau van de SCVK (gratis nieuwe muziek ‘Welcome tot the jungle voor alle 135 aangesloten bands tijdens de corona pandemie) en de hernieuwde deelname van burgerorkesten aan de intocht van de 4Daagse Nijmegen, de grootste wandelprestatietocht ter wereld!

Bovenstaande voorbeelden illustreren de passie die Richard heeft voor de mars- en showsector en deze ook daadwerkelijk omzet in concrete initiatieven en evenementen die de sector steunen. Gezien de teruggang in deze sector mogen we blij zijn dat iemand zich persoonlijk zo inzet om bij te dragen aan een positieve toekomst.

Richard, gefeliciteerd en we zijn trots op je!!

Je vrienden van de SCVK

Monique, Debby, Wim en Jeroen

Posted in: Uncategorized